Du er bra!

Hei! For en del måneder siden skrev jeg et innlegg på min egen blogg, som fikk mye bra respons. Det er nok en del av dere, særlig felles venner av meg, Åshild og Solveig, som har lest det, men det kan likevel leses på nytt! Viktig tema, synes jeg!

Har du noen gang tenkt over hvor fantastisk og unik du er? Det finnes ingen som deg, har aldri vært noen som deg og kommer heller aldri til å bli noen som deg. Du er spesiell. Du har garantert mange fine sider, egenskaper og talenter inne i deg, det har vi alle. Du er verdifull, mer en tror.


"Når du ser deg i speilet ser du en sjelden person. Det finnes kun en av deg her i verden, du er mer verdifull enn du tror!" (Tekst hentet fra en barnesang jeg ikke husker navnet på)

Det å sette pris på seg selv, og like seg selv er en ting vi tenåringsjenter er lite flinke til. Det er altid noen som er penere enn oss, flinkere og bedre enn oss. Men vet du hva? Du er bra, du har noe å komme med! Selvbildet er heller ikke alltid på topp, kanskje, men det er viktig å kunne se seg i speilet og tenke bra om seg selv. Ikke misforstå, det betyr ikke at du skal gå å være selvgod og skryte deg selv opp i skyene til andre, men det går faktisk an å like seg selv.


"Jeg er alt for stor, jeg må gjøre noe med kroppen min.." En dum tankegang, som desverre er for vanlig..

Noe jeg også mener er bra, er å høre gode ting til seg selv fra gode venner. Venner kan få èn til å føle seg bra. Det var altså dette vi snakket en del om i går. Like seg selv og skryte av hverandre. Og så fant vi på noe utrolig koselig! Vi satt oss i en halvsirkel, og det var en "godstol" i midten. Så satt vi oss oppi denne stolen, en etter en, og fikk høre positive ting fra alle de andre. Det var veldig herlig å bli bombadert med bra ting om seg selv, sånne ting hjelper på selvtilliten og selvbildet. Vi ga hverandre komplimenter om alt fra utseende til egenskaper.


Som naturfagboken min sier, det er sunt å være fornøyd med seg selv!

Noe du kan gjøre for å oppmuntre andre, er for eksempel og sende en kjempekoselig tekstmelding til en person om morgenen, og denne personen blir ganske sikkert glad. Skriv hvor mye du setter pris på denne jenta eller gutten, og hva du liker med personen.

Så ja, jenter (og gutter?), dere er bra folk!♥
Hva mener du om dette teamet?

- Marthe


Bare for å få det klart inn, er bildene bare tatt for å illustrere hvordan folk kan tenke..

PS: Det går an å kommentere selv om det er jeg som blogger altså.. Hehe!

5 kommentarer

♔ Deluna Lounge ♔

06.jul.2011 kl.12:40

Veldig bra skrevet! Synes det er flott at folk tenker slik! Man skal aldri være missfornøyd med seg selv! :)

karina

06.jul.2011 kl.13:45

Du er goood ! :-D

E M M A - kommenterer tilbake

07.jul.2011 kl.21:08

Kjempefint innlegg! :-)

09.jul.2011 kl.23:21

Du er bra - Emeline og Sunniva

Det var barnesangen du ikke husket navnet på ;-)

09.jul.2011 kl.23:22

Eller faktisk er det en annen Emeline og Sunniva sang. Den heter Alle er bra som seg selv elns

Skriv en ny kommentar

Åshild&Solveig

Åshild&Solveig

14, Haugesund

Vi er to jenter som har mange interesser og ønsker og dele hva vi finner på i hverdagen med dere. På bloggen vil dere få høre om hverdagen og andre spennende ting!

Kategorier

Arkiv

hits